Vijesti

Tring d.o.o. zvanično izabran kao zastupnik fiskalnih sistema u FBIHObjavljeno: 25.06.2010. god

Tring d.o.o. zvanično izabran kao zastupnik fiskalnih sistema u FBIH

Tring d.o.o. Gračanica je zvanično izabran za zastupnika fiskalnih sistema u FBIH a na osnovu tendera koje je raspisalo Ministarstvo Finansija FBIH. Isto ministarstvo će do kraja ovog mjeseca organizirati zvanično potpisivanje ugovora sa svim odabranim proizvođačima/zastupnicima.

Nakon toga ministarstvo će definirati datum početka certificiranja sistema izabranih proizvođača/zastupnika. Certificiranje sistema će vršiti izabrana komisija a prema definiranim pravilnicima koje je izdalo Ministarstvo.
Tring d.o.o. rješenja su zasnovana na provjerenim fiskalnim uređajima renomiranog Europskog proizvođača – CARAT Electronics. S tim u vezi, potpisan je direktan i ekskluzivni ugovor sa pomenutim proizvođačem za teritorij Federacije BIH. Ova rješenja se uveliko koriste u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Kosovu, Srbiji i Republici Srpskoj. U ponudi su rješenja koja će zadovoljiti sve nivoe korisnika (mikro, mali, srednji i veliki) kao i sve prisutne vrste djelatnosti.

PRIPREMITE VAŠA RJEŠENJA ZA TRING FISKALNE UREĐAJE
Poštovani,

Obzirom da je Tring d.o.o. i zvanično postao ovlašteni zastupnik fiskalnih sistema za područje FBIH, u prilici smo Vam prezentirati rješenje za integraciju Vaših rješenja sa fiskalnim uređajima – TRING.

Riječ je o rješenju „TRING.FISCAL“ koje će, prema Zakonu o fiskalnim sistemima, biti certificiran od strane Ministarstva finansije zajedno sa fiskalnim uređajima TRING.

Verzija koju objavljujemo je CTP – Community Tehnology Preview i služi za informiranje potencijalnih partnera o mogućnostima integracije.

Kompletno rješenje je razvijeno u .NET tehnologiji i omogućava direktan pristup klasama drajvera putem .NET i ActiveX tehnologija.

Izdvojene prednosti:
• Stabilnost platforme (Microsoft .NET)
• Jednostavna integracija u postojeća rješenja putem objekata/klasa
• Skraćeno vrijeme prilagodbe postojećim rješenjima (samo 10-tak linija koda)
• Mogućnost upravljanja greškama unutar vlastitog koda, obzirom da sve procedure
vraćaju informacije o uspješnosti izvršenja (odgovor)
• Gotovi primjeri prilagodbe (C#, VB, VB6, Delphi, Java)
• Detaljna i struktuirana dokumentacija
• Aktivna podrška naših developera i programera tokom prilagodbe

- Preuzmite CTP verziju Tring.Fiscal rješenja.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo za eventualne sugestije i prijedloge po ovom i drugim pitanjima u vezi fiskalizacije.

S poštovanjem, Nihad HODŽIĆ dipl.ing.

Zadnje vijesti

  • Copyright © TRING d.o.o.. Sva prava pridržana.
  • Developed by TRING d.o.o.